Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Design bútor

Bármilyen stílusban is rendezed be az otthonod, a legfontosabb dolog a következetesség. Nem igazán illik össze a vintage és a minimál vagy a country és a high-tech.

A választott stílus azonban nem azt jelenti hogy minden, még az utolsó szalvétatartó is az adott stílushoz tartozó boltból kell származzon. Inkább az egység az, amire törekszünk. emellett természetesen az is nagyon fontos, hogy a választott stílus, irányzat tükrözze a személyiségünket, az életstílusunkat. A környezet is sokszor gyakorol alapvető hatást a lakberendezési irányzatra, és a legfontosabb pedig az, hogy érezzük jól magunkat, ha belépünk az ajtón. 

Egy nagyvárosi, frekventált környéken, toronyházban elhelyezkedő lakás, ahol egy vállalatvezető vagy egy IT szakember lakik, leginkább modern, high-tech vagy minimál stílust igényel, míg ugyanez az elrendezés egy vidéki kúriában vagy szőlőhegyen mesterkéltnek, modorosnak hat. Azt is végig kell gondolni, hogy mi történik, ha eladnánk a lakásunkat, otthonunkat? Ha minden, az utolsó kilincs és ablakszegély is hangsúlyosan például vintage, akkor a potenciális érdeklődők körét alaposan leszűkítettük, hisz ha ők történetesen nem rajongói ennek a stílusnak, akkor jelentős pénzekbe kerül majd a beltér átalakítása is, amit nem mindenki vállal be.

Érdemes ezért megmaradni a középúton, választani egy olyan irányzatot, ami közel áll hozzánk, ahhoz illő design bútorok, kiegészítők használatával kialakítani. De az alap dolgokat - falak, csempék - érdemes kicsit naturálisabban, többcélúan kiválasztani, ez jóval használhatóbb lakást eredményez.

A design bútorok jellemzői

Amikor egy bútorra ránézve el tudjuk dönteni, hogy melyik lakberendezési stílushoz illeszkedne legjobban, akkor jó úton járunk. Érdemes a választott irányzathoz illő kiegészítőket is vásárolni, és így egy kellemes összképet tudunk elérni. 

Sok design bútor önmagában akár több, egymáshoz közel álló lakberendezési stílusba is beilleszthető. A letisztult, igényes, extra faragott díszítéseket nélkülöző bútorok a skandináv, minimal, vagy modern otthonokban is jól mutatnak, csak az elrendezés és a kiegészítők váltakoztatásával. 

A country és a mediterrán között is találhatunk némi átfedést, illetve a country és a romantikus is mutat egy kis hasonlóságot. Ha nem is felcserélhetőek ezek az irányzatok, de egy jól megválasztott darabbal ügyesen lavírozhatunk a stílusok között.

Design bútor

Country, vintage vagy romatnikus? Egy kiragadott részletből nem is olyan könnyű eldönteni

Arra kell vigyázni hogy minél egyértelműbb, erősebb a stílus, annál kevésbé “újrafelhasználható” a hozzá tartozó design bútor. Egy neo-barokk lakás vagy éppenséggel egy teljesen steampunk berendezés nehezen fordítható át másba. Egy speciális, egyedi készítésű bútor lehet a lakás éke, de a további lehetőségeket nagyban behatárolja. 

Design bútor

Egyedi design bútor