Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lakberendezés blog

Modern lakberendezés A modern lakberendezés, mint stílusirányzat, a minimálhoz áll közel. Letisztult, egységes, de nem kizárólagosan a funkcionalitásra koncentrál. Ettől lesz otthonosabb, melegebb, barátságosabb, hisz megengedőbb a színek terén, és több díszítést, textil kiegészítőt használ. Rend és  használhatóság jellemzi, átgondolt és letisztult. Kevés dísztárgyat alkalmaz, de ezek helye nem kötött annyira. Napjaink legkedveltebb stílusa, egyszerűség, használhatóság jellemzi, a kis lakásokat ugyanúgy be lehet ebben a stílusban rendezni, mint a modern palotákat. A tereket és a bútorokat kreatív, újszerű megoldások, technológiák jellemzik. Nem utolsó sorban a modern lakberendezés könnyen vegyíthető más irányzatokkal, ami miatt szintén nagyon népszerű.
Lakberendezési ötletek

 

Akár új lakás vagy szoba berendezéséről van szó, akár a meglévőt szeretnéd átalakítani, felújítani, a lakberendezési ötletek végtelenek.

Használt bútor - bútorfelújítás

 

Rengeteg oka lehet, hogy fel szeretnénk újítani egy bútort. Sokszor olcsóbb, hisz ritkán sérült egy-egy darab annyira, hogy kisebb javítással ne lehetne még évekig hű társunk. Sokszor vannak érzelmi okok a háttérben, egy régi családi darab, a nagymama komódja vagy a generáció óta megőrzött dohányzóasztal jóval több mint egy bútor, sokkal inkább egy személyes emlék.

Lakásdekoráció olcsón - 4 tuti ötlet amire biztosan nem is gondolnál Ha szeretnéd otthonod összképét változtatni kicsit, de nem akarsz vagyonokat elkölteni, ajánlok számodra pár fantasztikus ötletet, melyekhez elég egy kis fantázia,  és a már meglévő bútorokkal is attraktív megjelenést kölcsönözhetsz lakhelyednek. Egy-egy lakásdekoráció olcsón is kivitelezhető. Számos ügyesen megválasztott termék áll rendelkezésre, melyek közül kedvedre válogathatsz. Az ügyesen kiválasztott bútorokkal pedig hatalmas változást érhetsz el. Ezek közül szeretnék neked bemutatni pár olcsó, és könnyen alkalmazható ötletet. 
Design bútor

 

Bármilyen stílusban is rendezed be az otthonod, a legfontosabb dolog a következetesség. Nem igazán illik össze a vintage és a minimál vagy a country és a high-tech.

A választott stílus azonban nem azt jelenti hogy minden, még az utolsó szalvétatartó is az adott stílushoz tartozó boltból kell származzon. Inkább az egység az, amire törekszünk. emellett természetesen az is nagyon fontos, hogy a választott stílus, irányzat tükrözze a személyiségünket, az életstílusunkat. A környezet is sokszor gyakorol alapvető hatást a lakberendezési irányzatra, és a legfontosabb pedig az, hogy érezzük jól magunkat, ha belépünk az ajtón. 

A nappali berendezése A nappali a legtöbb lakás központi eleme, a hely, ahol talán a legtöbbet tartózkodik a család, ahova a vendégek érkeznek, gyakorlatilag ez a közösségi tér. És ha ez még nem lenne elég kihívásnak, a nappali berendezése során azt is figyelembe kell venni, hogy mi lesz a szoba funkciója? Pihenés, TV-nézés, esetleg játék a gyerekekkel, kell-e dolgozósarok, eszünk-e itt vagy szükség van-e egy olyan kis fészekre is ahol olvasni lehet?  
Dekoráció

 

A szó maga szép hatást keltő díszítő kelléket jelent, amely adott helyiséget széppé varázsolja. Ha szeretnéd otthonod összképét megváltoztatni kicsit, nincs más dolgod mint kiválasztani a megfelelő dekorációt.

Lakberendezési kiegészítők - 4 tuti kellék, amellyel feldobhatod otthonod

Egy lakás stílusos berendezése nem is olyan könnyű feladat. Rengeteg lakberendezési kiegészítő közül válogathatsz. A stílusok keveredésével pedig könnyen össze-vissza hatást érhetsz csak el. Fontos, hogy ha egy kiegészítőt vásárolsz mindig törekedj a már meglévő bútorokkal történő harmóniára. Ne vegyél csak azért egy dekorlámpát mert adott pillanatban nagyon megtetszett a kirívó színe, ha ahova tenni szeretnéd teljesen más stílusban van berendezve. A színek pedig diszharmóniában állnának egymással.

Életünk nagyobb részét otthonunkban töltjük, ezért fontos, hogy komfortosan érezzük benne magunkat. 

Belsőépítész A belsőépítész és a lakberendező szakma gyakran keveredik, mivel mind a két szakember a lakások belsejével foglalkozik, ám lényeges különbség van a kettő között. A belsőépítész egy komplexebb rálátással rendelkezik, széleskörű statikai, gépészeti tudást birtokol. Nem csak berendezi a rendelkezésére álló teret, de a terek funkcióit áthelyezheti, felel a megvilágításért, a teljes arculatért.  Ő az, aki távolabbi perspektívából az egész belső teret átlátja, és képes át is alakítani, ha kell.
Skandináv lakberendezés A skandináv lakberendezés nem véletlenül vált külön irányzattá és nagyon is népszerűvé. Egyszerűség, tisztaság, sok fény, funkcionalitás és a környezetvédelem, fenntarthatóság szem előtt tartása jellemzi. Ezeket a lényeges elemeket ráadásul úgy gyúrja össze és alkalmazza, hogy emellett az egész belső környezet otthonos és barátságos. Természetes alapanyagok, naturális színek, növényi és állati motívumok jellemzik azt a stílust. 
Lengyel bútor

Ha az a tervünk,hogy felújítjuk vagy berendezzük a lakásunkat a legtöbben valami nagy áruházláncra gondolunk, mint elsődleges beszerzési forrásra, de érdemes körülnézni a lengyel bútor forgalmazó cégek között. 

Modern lakberendezési tárgyak Mikor otthonod szeretnéd kicsit csinosítani, vagy átalakítani, sokszor okoz nehézséget a bútorok, kiegészítők, modern lakberendezési tárgyak stílusos és harmonikus összeállítása.
Lakberendező A lakberendező elsődlegesen már létező otthonokat rendez be, de kiváló segítség lehet akár építkezés vagy vásárlás előtt is hasznos tanácsaival. Kiválóan ismeri a designtrendeket, és ezeket szem előtt tartva mindent megtesz, hogy kényelmes, használható lakótereket alakítson ki.
Hálószoba berendezés Otthonunk központja inkább a nappalira irányul, pedig a hálószoba is igen fontos helyiség. Ebben a szobában szeretnénk pihenni, feltöltődni, így  hiába nincs szem előtt, jó ha ide is örömmel lépünk be. A bútorok pedig legyenek maximálisan kényelmesek, mert ha nem tudod megfelelően kipihenni magad, az egész napodra rányomja a bélyegét.
Lakberendezés: nappali szoba - inspirációs ötletek

A Nappali lakóhelyünk központi része. Ha vendégek jönnek itt foglalnak helyet, és a család is itt tölti a legtöbb időt. Ezért fontos, hogy lakberendezés szempontjából nappali szobánk is olyan legyen ahol szívesen tartózkodunk

Minimál nappali bútor A nappali a legfontosabb része otthonunknak. Ez az a helyiség ahol vendégeinket fogadjuk, és ebben a helyiségben tartózkodunk a legtöbbet. Ezért fontos, hogy az itt lévő bútoraink kényelmesek, és a helyiség stílusához illeszkedőek legyenek.